En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Yangın baplarının ve daha birbir hayli yangın ekipmanın nasıl kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın nasıl sağlamlandığını öğrenmek gibi asliye durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.
Kazalı sınıftaki alışverişyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak midein çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.
Yangın Kapısı insanoğluın, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.
Ulaşım kolaylığı kurmak fakatçlı yapılmış merdivenlerin haricinde gönül emniyetliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Hayat uzaklaştırmak namına yangın merdivenleri süresince insanoğlu çitndıran bütün bünyelarda olmalıdır.
Yangın uygulamaı sırasında yangın kapısının yararlanmaı ve panik yerinde ciddi bir duruma girmemeyi öğrenmek gerekir. Amme kurumlarının ve mehabetli firmaların çalışanı ortada istirdat, ilk lütuf ve müdahale ekiplerinin oluşturulduğu görülmektedir.
Dolgular ile kapı zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda palas açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da muayyen özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu içeriğimizde yangın bapsı Adana muameleiniz dâhilin bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız.
Katman nüshası 4’ten bir araba olmayan kuut lakinçlı binalar bâtınin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.
Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edilmiş olduğu üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. yangın kapısı Bapların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hemen her yerde, özellikle bile makro binalarda olması kişilerin hayat kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz alınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini fail düşüncemcıdan çalışan her bir personele kadar bütün her insanın yangın merdiveni standartları uyarınca tutum etmesi ve lüzumlu çalışmaların da buna bakılırsa kuruluşlması gerekmektedir.
Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da anılan yangın bapsı özellikleri şunlardır
Yeni meydana getirilen konutlarda bodrum katlar dahil 4 defaı geçmeyen konutlar, vahit evler, ikiz evler ve düzen evler kadar konutlarda, vahit kullanıma seslenme fail binalarda kaçış mesafesine denetlemelmaksızın uygun merdivenlerle sağlamlanabilmekte ve diğer herhangi bir özellik aranmamaktadır.